Smarte solbriller til mænd og kvinder

0

Sol, vand, varme, strand – ingen af disse begreber kan nævnes, uden at man tænker på solbriller. Hvad der engang var tænkt som skåning til øjnene, for at lette orienteringen i omgivelser med stærkt sollys, er sidenhen blevet meget mere end bare et praktisk tilbehør. Solbriller har selvfølgelig stadigvæk den funktion at de skal hjælpe med afskærmningen fra solen, men de er så meget mere end det – de er nemlig blevet en del af moden!

Læs mere om solbriller til mænd her.
Læs mere om solbriller til kvinder her.

Eskimoerne opfandt det, vi perfektionerede det

I sin tid opfandt eskimoerne nogle primitive solbriller i form af smalle spalter skåret i træ, ben eller hvaltand, så de kunne omgå sig i de arktiske vinterlandskaber, uden at risikere at blive sneblinde. Der er imidlertidig ingen store farer for, at vi andre idag blændes af sneen året rundt, men alligevel er det et tilbehør, som er kommet for at blive. Moderne solbriller er idag lavet af plastik eller metal, og har selvfølgelig stadigvæk det formål, at skygge for solen, men også for at se lidt smart ud.

Solbriller i alle former og farver

Om det så er til det formål “bare” at skygge for solen, eller om solbrillerne skal være med eller uden polaroidglas (absorberer horisontalt polariseret lys), kontrastforøgende glas (dæmper den blå del af lyset), spejlglas (kaster lyset tilbage), farveskiftende glas (skifter automatisk farve afhængigt af dagslyset), UVfilter, E-SPF faktor (Eye-Sun Protection Factor), antirids-, antireflekterende- eller andre smarte og praktiske gimmicks og funktioner – solbriller er og bliver smarte, men bruges længe ikke af rent praktiske årsager mere. Før i tiden kunne solbriller ikke fås med styrke i, så man var nødt til at vælge mellem almindelige briller og solbrillerne, men selv det er der rodet bod på idag. Rigtig mange brillebrugere klikker en clip-on på de almindelige briller, når de skal ud i solen. Det er nærmest blevet en selvfølge. En fin løsning, men hvis man først har prøvet et par rigtige solbriller med antirefleksbehandling og styrke, kan man tydeligt mærke forskellen. Solbriller er et praktisk hjælpemiddel i solen ja, eller når man er ude at stå på ski – men er bestemt også blevet til et modeobjekt og statussymbol.

Solbriller til damer

Når solen viser sig fra sin bedste side, er det tid til at det flotteste par solbriller kommer frem fra skuffen, eller skal købes. Solbrillerne skal beskytte mod UVstrålerne, men bestemt også matche til ens påklædning. Det gælder især for damerne. Man går ikke rundt med et par mørke og kantede solbriller, når man har en lys kjole på vel? Det behøver i hvert fald ikke være sådan. For mænd virker dette som en mindre vigtig detalje – så længe de bare skygger for solen (selvom denne trend også er skiftende). Det rette par solbriller bidrager i allerhøjeste grad til ens stil, om det så skal være til det glamourøse, det lidt seje, rå eller klassiske look. Selv ved mærket ser mange lige en ekstra gang, før de beslutter sig for et køb. Solbriller er en del af ens outfit til sommeren, men det må også gerne fortælle lidt om ens stil. Kvinder (og faktisk også tiltagende flere mænd) idag er blevet mere bevidste om valget af solbriller i forhold til deres personlige stil. Det hele skal matche!

Køber du dine solbriller online, så har du tit ikke kun et større udvalg, men du kan også spare penge! Du har mere tid til at klikke dig igennem de forskellige kollektioner og behøver ikke at tænke på forsendelsen, for de bliver ofte leveret direkte til døren. Solbriller følger dig i rigtigt mange timer, især i sommermånederne, hvilket gør dem til et vigtigt accessory, og bidrager bestemt også til, at afslutte dit perfekte sommerlook. Så skal du på stranden, en tur i gågaden, køre lidt rundt i din bil, eller bare gå en lille tur – med de rigtige slags solbriller er du påklædt til alle slags situationer.

Skriv en kommentar